Seminář Potraviny - mýty a skutečnost

Ve Státním zdravotním ústavu proběhl seminář, který pořádal Český spolek pro péči o životní prostředí společně s AV 21 Potraviny pro budoucnost na téma Potraviny – mýty a skutečnost. Řešila se problematika zajištění dostatečného množství potravin pro budoucí pokolení v České republice společně se zajištěním vhodných obalových materiálů přátelských pro životní prostředí. Diskutovala se i možnost využití moučky z hmyzu či v laboratoři vypěstovaného masa. Dalším tématem bylo ovlivnění kvality potravin všude přítomnými mikroorganismy, s čímž je spojena i nezbytnost používání přídatných látek do potravin tzv. éček, kterých se mnoho lidí stále zbytečně obává, i když mezi ně patří třeba i všechny vitamíny. V neposlední řadě bylo upozorněno, že při využívání léčivých vlastností rostlin je nezbytné znát i jejich nežádoucí účinky. Všechna témata byla s velkým zájmem přítomné veřejnosti i zástupců firem detailně diskutována.

Program semináře ke stažení.